După o investiție de circa 50.000 de euro, care a constat în achiziționarea de echipamente de ultima generație, cea mai modernă spălătorie de covoare, carpete și mochete din Onești plusează cu serviciul de colectare/livrare gratuită a covoarelor.

Dacă la cele mai multe spălătorii de profil covoarele sunt întinse și curățate direct pe jos, la spălătoria Crystal – situată pe strada Belvedere din Onești (lângă magazinul Penny) – tot acest proces se desfășoară profesionist.

Mai întâi, este inspectat gradul de murdărie a covoarelor, pentru a alege cele mai potrivite soluții non-toxice în vederea protejării fibrelor țesăturii. Urmează desprăfuirea, spălarea propriu-zisă, stoarcerea apei în proporție de 90% la centrifugă, întinderea covoarelor în camera de uscare, inspectarea covorului (în cazul în care nu sunteți mulțumiți de gradul de curățare procesul se reia) și livrarea covorului la domiciului dumneavoastră.

“Am achiziționat utilaje profesionale. Avem un desprăfuitor (foto mic 1), o mașină de spălat prevăzută cu patru perii de curățare (foto mic 2), fiecare fiind potrivită pentru un anumit grad de murdărie și pentru tipul fibrelor din covor, și două centrifuge (foto mic 3), care usucă covoarele în proporție de 90%.

Spălătoria este funcțională tot timpul anului, inclusiv în sezonul rece, fiindcă dispunem și de o cameră de uscare, prevăzută cu aeroterme de mare putere. În cel mult 48 de ore din momentul ridicării, covoarele sunt livrate la domiciliul clientului”, ne-a declarat Doru Adam, unul dintre cei doi acționari ai spălătoriei.

Foarte important, în costul de spălare a covoarelor (6 lei/mp), pentru clienții din Onești este inclus și serviciul – unic la nivelul orașului – de colectare/livrare a covoarelor de la/la domiciliul clientului. “Ne-am gândit că sunt multe persoane în vârstă pentru care transportul covoarelor reprezintă o povară. De acest serviciu beneficiază comenzile de minim 10 mp, ceea ce înseamnă două covoare mai mari”, a adăugat Adam.