Raed Arafat a anunțat ce se va întâmpla în cazul persoanelor de peste 65 de ani, după data de 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență, scrie observatornews.ro.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni TV, dacă vârstnicii vor trebui să iasă din casă tot după un program după data de 15 mai, secretarul de stat a declarat că și în cazul acestor persoane „va fi o relaxare”.

Din ce ştiu, din ce s-a discutat, nu (n.r. – nu vor mai avea program). Şi aici va fi o relaxare dar în acelaşi timp avertismentul foarte serios pe care îl dau este acela că nu înseamnă că au devenit mai puţin vulnerabili la această boală.

Familiile trebuie să aibă mare grijă de protecţie faţă de persoanele respective, iar persoanele respective trebuie să înţeleagă că există asupra lor un risc mai mare decât asupra restului populaţiei. Adică socializezi mult, nu te protejezi, nu mască, nu igienă, vin copiii des, se joacă, o pupă pe bunica… este foarte probabil ca bunica să ajungă să fie cu Covid-19 în scurt timp. Asta trebuie înţeles, nu încercăm să speriem populaţia. Noi zicem clar care este situaţia reală”, a declarat Raed Arafat. (foto: imagine ilustrativă)