Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” din Onești găzduiește în aceste zile (22, 23 și 24 septembrie) întrecerile Cupei “Trotușul” la badminton, o ediție omagială prin care se sărbătoresc 40 de ani de badminton la Onești.

Puțină lume știe că Oneștiul a dat singurul jucător român de badminton care a mers la o olimpiadă. Originar din comuna Nicorești, județul Galați, Florin Balaban a fost elevul antrenorului-emerit Mircea Agapi, acesta fiind cel care l-a propulsat pe gălățean până la Jocurile Olimpice de Vară de la Barcelona, din 1992.

După căderea regimului comunist, Balaban s-a stabilit în Luxemburg, unde a prins un contract ca jucător la un club de profil. În țara de adopție, Balaban și-a desăvârșit a doua sa mare pasiune – caricatura – devenind un artist de excepție, apreciat de toată lumea.

Balaban va fi prezent astăzi la Onești, pentru a marca cum se cuvine sărbătoarea badmintonului oneștean. 

Noroc că norii s-au risipit, că altfel Balaban ar fi dat cu ochii de o imagine care sigur nu ne-ar fi făcut cinste, cu picăturile de apă scurgându-se de peste tot din tavan și cu sportivii dând la mop din minut în minut.

“Nu există în România tren care să nu aibă întârziere și sală de sport în care să nu plouă!, a exclamat un profesor venit de la Timișoara, care a făcut haz de necaz, pozându-se cu umbrela deasupra capului într-o zonă în care apa curgea bine de tot prin acoperiș, fiind colectată într-o pubelă de gunoi.

Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” a fost construită și apoi dată în folosință în timpul administrației Emil Lemnaru. Deși nu au trecut decât șase ani de când a fost inaugurată – cu foarte mare fast – sala prezintă numeroase probleme, nebănuite de multă lume.

Vom reveni.