Pilotul de raliuri Titi Aur este de părere că designer-ul Răzvan Ciobanu nu purta centura de siguranță când a părăsit carosabilul și că ar fi avut șanse mari de supraviețuire, în condițiile în care impactul nu a fost unul violent, scrie observator.tv.

E greu să zic ce s-a întâmplat, dar din imaginile pe care le-am văzut sunt aproape sigur că Răzvan nu purta centura, pentru că partea stângă stângă a șoferului e relativ întreagă, dacă ar fi avut leziuni ar fi fost găsit la volan, prins de centură. Centura are niște capsule care în momentul unui impact se strâng de scaun și nu ai cum să pleci. M-aș pronunța că el nu avea centura.

Așa cum arată mașina, nelovită de ceva brusc, probabilitatea ca el să fi fost în viață era mare, dacă era în interiorul mașinii. Practic impactul a fost diminuat de lovituri succesive, de tot felul de obstacole, ceea ce înseamnă că nu a fost un impact violent, la mai mult de 60 de kilometri pe oră. Până la 60 – 67 de kilometri, dacă nu te oprești brusc, în principiu organismul rezistă, dacă ești legat în centură. Aș putea spune că sunt convins că nu a purtat centura și la una din răsturnări a fost aruncat din mașină, iar mașina la un moment dat s-a oprit singură”, a spus Titi Aur, potrivit sursei citate, la un post TV.

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit în această dimineață, într-un accident rutier petrecut în județul Constanța, după ce a părăsit carosabilul și s-a izbit de mai mulți copaci (detalii AICI). (sursa foto: theworldnews.net)