Gheorghe Moroşan, în vârstă de 68 de ani, a sechestrat şi omorât doi electricieni într-un apartament din Oneşti, pierdut de el în justiţie, chiar sub ochii polițiștilor ajunși la fața locului.

Cazul de la Onești a îngrozit România. Pe data de 1 martie, Gheorghe Moroșan a omorât cu sânge rece doi oameni, pe care i-a sechestrat în apartamentul pierdut în instanță în anul 2010. În data de 8 martie 2021, agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă ani grei de închisoare.

Pe 5 martie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au pus în mișcare acţiunea penală faţă de Gheorghe Moroșan pentru omor calificat.  „Din probele administrate în cauză până în prezent, procurorii au stabilit în 1 martie, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament se fac lucrări de renovare, Moroșan și soția lui au plecat de la domiciliul lor din comuna Bogdăneşti, județul Bacău, cu intenţia de a se răzbuna

şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil.

Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper”, au stabilit procurorii.

Potrivit wowbiz.ro, dacă agresorul din Onești va fi găsit vinovat pentru omor calificat, acesta riscă detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.