Un tânăr dintr-o comună băcăuană a primit o amendă serioadă după ce a încercat să vândă pe internet mai mulți câini de rasă. Polițiștii de la Protectia Animalelor au intrat repede pe firul afacerii.

„La data de 09 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău au identificat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Balcani, care nu ar fi întreprins activități de obținere a documentelor legale în vederea reproducerii unor exemplare canine de rasă.

Ulterior, cel în cauză ar fi propus spre comercializare exemplarele canine rezultate, prin intermediul unei platforme online.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.500 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agent şef adjunct Gabriel Dumitrache.

Polițiștii reamintesc că, în conformitate cu prevederile O.U.G 55 din 2002, reproducția câinilor care nu au acte de origine recunoscute de Asociația Chinologică Română afiliată la Federația Chinologică Internațională se sancționează cu amendă de la 500 de 1.500 de lei. (foto: imagine ilustrativă)