Maria, o tânără însărcinată în luna a 4-a, s-a stins din viață, după ce ar fi ajuns la spitalul din Bacău cu o sarcină oprită din evoluţie. Ar fi aşteptat de dimineaţă, până seara târziu operaţia. Iar a doua zi, familia a fost anunţată că a murit, relatează observatornews.ro.

Înainte de a ajunge la spital, femeia de 38 de ani a fost la un control ginecologic programat, control în urma căreia s-a stabilit că sarcina este în parametrii normali. Doar că a doua zi, a început să se simtă foarte rău şi a decis să meargă la Spitalul din Bacău. Acolo a fost examinată la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost anunţată că fătul nu mai are bătăile inimii şi că sarcina s-a oprit din evoluţie.

A rămas internată pentru că acuza dureri abdominale, stări de vomă şi avea febră, iar în jurul prânzului starea ei s-a agravat. Atunci medicii au decis să o bage în sala de operaţie, doar că operaţia a avut loc undeva spre seară, la mai bine de 12 ore de la internare.

După operaţie, femeia a fost dusă la secţia de terapie intensivă unde a suferit două stopuri cardiorespiratorii. Al doilea i-a fost fatal, din păcate. După acest episod a fost anunţat şi soţul că femeia a murit şi la fel şi fătul. Bărbatul acuză acum medicii de la spital că au intervenit mult prea târziu. În acelaşi timp, conducerea spitalului susţine că au fost respectate toate protocoalele în ceea ce priveşte tratamentul şi intervenţia chirurgicală, ba mai mult, aceasta susţine că femeia suferea şi de o altă afecţiune care ar fi provocat pierderea sarcinii şi a vieţii ei.

Familia a depus plângere la organele abilitate pentru a încerca să obţină nişte răspunsuri în ceea ce priveşte această tragedie, iar la nivelul spitalului a fost demarată o anchetă  şi se aşteaptă în acest moment probele de laborator la Institutul de Medicină Legală din Iaşi pentru a se vedea care au fost cauzele care au dus la decesul femeii şi la decesul fătului nenăscut. (foto: observatornews.ro)