Primăria Onești a încheiat anul 2016 cu un excedent bugetar de 5,62 milioane de lei (circa 1,25 milioane de euro), dar în acești bani este prinsă inclusiv suma de 1,5 milioane de lei, alocată de la Bugetul de Stat special pentru producerea și furnizarea energiei termice în sistem centralizat.

Despre suma de 1,5 milioane de lei alocată pentru repornirea Termon, UNU PE TROTUȘ a scris că primarul Nicolae Gnatiuc încearcă să obțină aprobarea autorităților centrale pentru schimbarea destinației acestora, dorindu-se să fie folosiți pentru modernizarea sistemului de apă și canalizare al orașului.

În acest context, mai rămân 4,12 milioane de lei, pe care autoritățile oneștene doresc să le utilizeze pentru finanțarea unor investiții pe care și le-au propus să le realizeze în acest an.

Unul dintre principalele obiective este reconstruirea bazarului din zona pieței agroalimentare, care a fost închis de inspectorii ISU Bacău în urma incendiului din luna septembrie. Astfel, 1,14 milioane de lei (peste 250.000 de euro!), reprezentând o parte din excedentul bugetar pe 2016, se vor cheltui anul acesta exclusiv pentru dezvoltarea serviciului public “Administrația pieței, bazarului, oborului și parcări”.

Foștii lucrători comerciali din bazarul oneștean speră să revină cât mai curând pe vechile poziții. “Noi știm că încă se lucrează la proiect. Au apărut unele întârzieri din cauza faptului că arhitectul-șef al Primăriei (n.r. – Liviu Buzdugan) și-a dat demisia. Suntem optimiști. Sperăm ca până la toamnă să ne luăm în primire noile module, să revenim acolo unde am făcut comerț în ultimii 20 de ani”, ne-a declarat un comerciant din bazar.