Potrivit celor mai recente date oferite de municipalitatea oneșteană, la această oră sunt înregistrați ca beneficiind de ajutor social la Onești un număr de 48 de persoane, dintre care 26 de bărbați și 22 de femei. Nu se precizează din ce etnie provin aceste persoane.

Administrația publică a decis ca de la 1 februarie toate persoanele apte de muncă dintre cele 48 de persoane ce beneficiază de ajutor social să presteze diverse activități în folosul comunității.

Repartizarea asistaților social din Onești la diverse activități nu reprezintă o noutate.

Anul trecut, în februarie, în Onești erau înregistrați 72 de asistați social, dintre care 56 erau apți de muncă. Aceștia au fost distribuiți într-un plan de acțiuni zilnice, cum ar fi măturatul aleilor și strângerea gunoiului, asigurarea curățeniei, a pazei, etc. Totodată, asistaților social le revine sarcina de a presta anumite activități sezoniere, deszăpezirea și spargerea gheții fiind două dintre acestea.

Legea venitului minim garantat obligă toți beneficiarii de ajutor social să presteze 72 de ore de muncă lunar în folosul comunității, dacă sunt apți. (foto: imagine ilustrativă)