Un oneștean reclamă faptul că autoritățile oneștene nu au informat corect populația orașului înaintea începerii lucrărilor de dezinsecție (sistate, momentan, din cauza vremii nefavorabile), iar cățelușa sa a murit după ce a intrat în contact cu substanțele toxice aplicate pe spațiile verzi.
“Cei care aveți animale de companie, interesați-vă când se face dezinsecția în zona unde ieșiți cu cățeii sau pisicile afară, deoarece este foarte posibil să fie otrăviți de substanțele ce sunt aplicate pe spațiul verde.
Astăzi (n.r. – miercuri, 26 iulie), cățelușa mea a murit după ce a intrat în contact, luni dimineață, cu iarba stropită cu substanțe anti-dăunători.
E trist…….dar adevărat …Se aplică substanțe fără campanie de informare detaliată”, este mesajul postat de Adi Prențu, stâpânul cățelușei care nu a mai putut fi salvată, pe pagina sa de facebook.
Administratorul public al orașului, Bogdan Vasiloiu, susține că Primăria nu are nicio vină în acest caz, informarea populației cu privire la acțiunea de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, păianjenilor, căpușelor, puricilor și muștelor făcându-se după manual.
“Lucrările de dezinsectie au fost anunțate din timp de noi pe site-ul oficial al Primăriei Onești, iar toți președinții de asociații au fost informați despre programul după care urma să fie aplicat tratamentul cu insecticid. Președinții de asociații aveau datoria să informeze, la rândul lor, locatarii, prin afișarea la scările blocurilor a anunțului cu privire la lucrările de dezinsectie. Țin să precizez că s-au folosit produse din grupa a 3-a și a 4-a de toxicitate, sub formă de soluție”, a declarat Bogdan Vasiloiu.
Lucrările de dezinsecție se vor reluat imediat cu vremea va permite acest lucru.