Potrivit unui proiect de ordonanță publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MPF), de la 1 mai 2018 toți operatorii economici care au obligația de a utiliza aparate de marcat, vor trebui să aibă numai case de marcat cu jurnal electronic.

Casele de marcat cu jurnal electronic le vor înlocui pe cele cu rolă jurnal, care nu vor mai putea fi comercializate începând cu data de 1 mai 2018, informează economica.net.

“Până la data de 31august 2017, prin ordin comun al ministrului Finanţelor Publice şi al ministrului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, se aprobă procedura de avizare tehnică a modelelor de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

Până la data de 31 august 2017, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), se aprobă informaţiile conţinute în registrul naţional de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţe şi în sectoarele municipiului Bucureşti, după caz, precum şi metodologia şi procedura de înregistrare a acestora.

Începând cu data de 1 februarie 2018, Comisia de autorizare a distribuitorilor pentru aparate de marcat electronice fiscale avizate tehnic autorizează numai distribuitori pentru aparatele de marcat electronice fiscale echipate cu jurnal electronic. Începând cu data de 1 mai 2018, se interzice comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rolă jurnal (de generaţie veche)”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului.