Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Bacău efectuează în această perioadă o serie de controale la unitățile de cazare și de alimentație publică de pe raza județului, iar până acum rezultatele raziei sunt îngrijorătoare.

Potrivit desteptarea.ro, în urma controlului care a demarat încă de anul trecut, în perioada sărbătorilor de iarnă, la mai multe pensiuni din zona Slănic Moldova au fost descoperite o mulțime de nereguli grave.

Comisarii băcăuani de la Protecția Consumatorului au oprit de la comercializare 15 kilograme de produse cu deficiențe (carne, pește, lactate), care erau stricate ori expirate și care ar fi putut ajunge foarte ușor în farfuriile clienților.

Controlul comisarilor de la Protecția Consumatorului a vizat însă mult mai multe aspecte, nu doar cele legate de alimentația publică.

“La o astfel de pensiune, am descoperit multe nereguli la instalația electrică, gen cabluri ieșite din pereți, neizolate, prizele scoase din zidărie, becurile din baie legate pur și simplu de două fire și altele. În acest caz, controlul a fost făcut în urma unei reclamații primite de la un client.

Din păcate, doar o cameră a putut fi controlată, restul spațiilor de cazare fiind, la momentul verificărilor, ocupate de turiști. Chiar și așa, am decis să oprim de la închiriere camera cu probleme”, a declarat Adrian Roșca, șeful Protecției Consumatorului Bacău, pentru sursa citată.

La nivelul județului Bacău, în toată această perioadă, în urma controalelor efectuate au fost depistate aproape 500 de kilograme de produse alimentare neconforme, amenzile aplicate de comisarii de la Protecția Consumatorului depășind 111.000 de lei (peste 22.000 de euro).