Deși inițial se vorbea despre o reamenajare urgentă și cu titlu provizoriu a bazarului, astfel încât “exilul” comercianților de acolo să nu dureze mai mult de două-trei luni, în realitate nu se va mai face absolut nimic pe terenul respectiv până la primăvară, când ar urma să fie gata proiectul tehnic de execuție a lucrărilor de modernizare.  

Următorul pas va fi scoaterea la licitație a lucrărilor, iar abia după ce se va desemna un câștigător, acesta va trece efectiv la treabă.

În momentul de față se merge pe două variante de lucru: fie constructorul va amenaja o hală imensă, în care să încapă toată lumea, fie terenul va fi parcelat iar suprafețele rezultate vor fi închiriate ori concesionate comercianților. Dacă se va alege a doua variantă, comercianții vor trebui să-și achiziționeze singuri (adică din banii lor) modulele-tip în care își vor desfășura activitatea, cu condiția ca acestea să fie agreate de Primărie. Sigur este în momentul de față doar un lucru, și anume că se va executa racordarea perimetrului respectiv la rețelele edilitare de utilități ale orașului (apă, canalizare, curent electric). În aceste condiții, UNU PE TROTUȘ anticipează că bazarul din Onești nu va putea redeveni funcțional mai devreme de mijlocul anului viitor!

Până atunci, angajații de la SC Domeniul Public și Privat SA (DPP) au primit dispoziție să curețe terenul de mizeria rămasă după demontarea construcțiilor din tablă.

În plus, ca urmare a vremii nefavorabile, termenul până la care trebuie eliberat complet terenul în cauză și adus la forma sa inițială a fost prelungit până la sfârșitul săptămânii.