Brațul vestic al Centurii Bacăului, este vorba despre tronsonul dintre E 85 (Nicolae Bălcescu) și DN 11 (ieșirea din Bacău spre Onești), finalizat în mare parte de constructor, nu va fi dat în folosință prea curând, după cum notează zdbc.ro.

Într-un răspuns oferit sursei citate, oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au precizat că lucrările la brațul vestic al Centurii Bacăului au ajuns la 90%, dar și dacă ar fi fost finalizate tot nu s-ar fi deschis traficul pe acest sector de drum. Motivul? Lucrarea nu poate fi recepționată pe bucăți, ori la celelalte două tronsoane care compun Centura Bacăului mai este ceva de treabă.

„Termenul contractual de finalizare al obiectivului Varianta Ocolitoare Bacău este 22 ianuarie 2022, iar recepția lucrărilor poate fi efectuată doar când lucrările sunt finalizate în totalitate”, a menționat CNAIR, cu precizarea că inclusiv pe brațul de vest al Centurii Bacăului mai sunt de realizat o serie de lucrări, cum ar fi: pământuri vegetale pe taluze, racordare șanturi la emisare, colmatare rosturi șanțuri, împrejmuire bazine dispersie, drumurile de legătură, semnalizarea rutieră verticală.

Veste proastă pentru șoferi, dar și pentru locuitorii Bacăului, nevoiți să suporte poluarea generată de traficul greu din oraș! Brațul de vest al șoselei de centură a Bacăului, deși este în mare parte finalizat, nu va fi dat în trafic prea curând.