O nouă campanie privind prevenirea consumului de droguri a avut loc la Onești, la evenimentul găzduit de cinematograful Capitol luând parte și doi consumatori de droguri, acum aflați în arestul poliției.

După ce le-au fost prezentate mai multe date statistice privind consumul de droguri, liceenii prezenți în sală au făcut cunoștință cu doi toxicomani, care le-au povestit acestora momentele cumplite pe care le-au trăit și le trăiesc și astăzi, din cauza consumului de droguri.

“Mă numesc X, am 38 de ani, sunt din București, sunt tată a doi copii și m-am apucat de droguri din adolescență, mai mult din curiozitate, și vă spun să nu faceți ca mine, ca să nu ajungeți să regretați, cum pățesc eu azi, care mi-am nenorocit viața. Să nu vă lăsați ademeniți de influența negativă a grupului de prieteni pe care îl aveți, pentru că veți pierde tot ce aveți astăzi. Din cauza consumului de droguri mi-am pierdut prietenii, familia m-a exclus, am ajuns să fur ca să-mi pot procura doza zilnică, și m-am îmbolnăvit de HIV”, le-a spus toxicomanul tinerilor oneșteni, printre lacrimi.

A fost o întâlnire benefică, interactivă, iar liceeni oneșteni nu s-au sfiit să le pună tot felul de întrebări celor doi consumatori de droguri, care au fost aduși în penitenciar, fiind păziți de jandarmi.

Această nouă etapă a campaniei privind prevenirea consumului de droguri, bazată pe creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește ascultarea copiilor și a tinerilor, ca prim pas pentru a-i ajuta să crească sănătoși și în siguranță.
Campania își propune prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor prin exemplul personal al unor persoane private de libertate aflate în custodia Spitalului Penitenciar Târgu Ocna, care au consumat droguri și încearcă să se reabiliteze.
Din partea Poliției Onești a participat comandantul unității, comisar-șef Lucian Nastasiu, iar de la Spitalul Penitenciar Târgu Ocna au fost prezenți doi psihologi. IPJ Bacău a fost, la rândul său, reprezentat la acest eveniment.