În martie, a doua zi după dubla crimă care a îngrozit opinia publică, un bărbat din Onești a fost prins în timp ce se plimba pe străzile din oraș, în zona Gheuri, cu un pistol la brâu. Situația s-a repetat marți, 14 septembrie, când un alt bărbat din Onești, în vârstă de 42 de ani, a fost prins de polițiști având asupra sa o armă, de această dată pe o stradă din Bacău. 

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, au depistat pe strada Mihai Viteazu din localitate, un bărbat de 42 de ani, din municipiul Oneşti, care avea asupra sa o armă neletală cu aer comprimat supusă autorizării.

Arma face parte din categoria armelor neletale supuse autorizării și a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi procurat arma din Anglia şi ar fi introdus-o ilegal în România.

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru.

Pe 2 martie a.c, un bărbat a fost prins în timp ce se plimba pe străzile din Onești cu pistolul la brâu (vezi foto mare și foto mic). La o zi după dubla crimă din oraş, individul a fost surprins în timp ce mergea cu pistolul la vedere, în zona Gheuri.

Bărbatul ar fi spus că deţine nu mai puţin de 4 arme, printre care şi un pistol cu gaze şi că nu este prima dată când iese cu arma la el. A adăugat însă că nu a folosit-o niciodată.

Întrebat de ce umblă cu arma la vedere, omul şi-ar fi explicat gestul prin teribilul caz al electricienilor ucişi de fostul proprietar al apartamentului pe care îl renovau.

Bărbatul a declarat că deține permis de port-armă înainte să fie condus de poliţişti la secţie pentru verificări. Ulterior, el a fost amendat cu 6.000 de lei.

Cazul celor doi electricieni luaţi ostatici şi ucişi de fostul proprietar al apartamentului pe care îl renovau a cutremurat opinia publică. (foto: arhivă)