Pentru că riscul unei explozii era destul de mare, polițiștii rutieri oneșteni și pompierii din cadrul Detașamentului Onești au asigurat zona, blocând traficul rutier pe ambele sensuri de circulație.

Totodată, a fost solicitată intervenția unei echipe de lucrători ai Delgaz Grid.

Incidentul s-a petrecut pe strada Calea Redului, vineri, 11 mai, în jurul orei 11.30, pe o proprietate privată situată chiar în fața porții de acces în cimitirul Redului.

Cu totul, traficul rutier a fost blocat mai bine de o oră, timp în care pe ambele sensuri de mers s-au format cozi uriașe de mașini, în principal mașini de mare tonaj.

Pompierii care au asigurat zona ne-au spus că în momentul în care au ajuns la fața locului nu au mai găsit nici urmă de muncitori, ci doar uneltele abandonate. Mai mult ca sigur, când și-au dat seama de “grozăvia” pe care au provocat-o, aceștia s-au speriat și au fugit. Nu este exclus ca unul dintre ei să fi anunțat și pompierii, mirosul de gaze în zonă fiind foarte puternic.

La locul incidentului s-a deplasat și o echipă din cadrul Primăriei Onești, în frunte cu arhitectul-șef al orașului. Aceștia au verificat documentele în urma cărora se executau respectivele săpături și, din câte se pare, ar fi găsit nereguli.