UPDATE – 18.45: Trenul Regal a plecat de la Onești fără ca Principesa Margareta să-și mai facă apariția (află detalii AICI)

Principesa Margareta și Principele Radu au sosit la Onești potrivit protocolului, la ora 16.20, dar mai departe lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, Principesa urcând înapoi în Trenul Regal, în timp ce Principele Radu și restul oficialităților au plecat spre Oituz.

Principesa Margareta a coborât din Trenul Regal foarte zâmbitoare. Îmbrăcată într-un taior bej, fustă bej și cămașă albă, Principesa ținea în mână un mic buchet de flori în culorile drapelului național.

După intonarea imnului, primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, președintele CJ Bacău, Sorin Brașoveanu, și restul oficialităților locale și județene au făcut oficiile de gazde.

În tot acest timp, Principesa Margareta a afișat un zâmbet larg, făcându-le din mână oneștenilor care au întâmpinat-o, în Gara Onești.

Totul nu a durat decât câteva minute, după care Principele Radu și restul oficialităților s-au îmbarcat în mașini și au demarat în trombă spre comuna Oituz, locul unde se țin ceremoniile dedicate împlinirii a 100 de ani de la bătăliile de la Mărăști, Mărășești și Oituz, din Primul Război Mondial.

Printre aceștia nu s-a numărat și Principesa Margareta, după cum au remarcat, uluiți și nedumeriți, oneștenii care o așteptau pe aceasta dincolo de clădirea gării.

Explicația am primit-o câteva minute mai târziu, de la unul dintre membrii personalului Trenului Regal: “Principesa Margareta nu se simte foarte bine, resimte oboseala acumulată pe parcursul zilei, și a rămas să se odihnească în tren”, ne-a spus acesta.

Întrebat dacă Principesa Margareta va mai ajunge la ceremoniile de la Oituz, bărbatul cu mustață a dat, negativ, din cap. “În nici un caz”, a spus apoi, cu voce domoală.

Circa 300 de oneșteni au ținut să o întâmpine pe Principesa Margareta și pe Principele Radu, în după-amiaza zilei de marți, 11 iulie.