Cu puține momente înainte ca funcționarii Primăriei Onești să-și încheie programul zilei de vineri, 9 iunie (n.r. – în jurul orei 13.10), în parcarea instituției, situată în imediata apropiere, o mașină marca Ford Focus a început să ardă ca o torță.

Proprietarul mașinii se afla în preajmă și a avut prezență de spirit, reușind să lichideze incendiul până la venirea pompierilor.

După ce s-a chinuit să stingă focul atât cu stingătorul auto pe care îl avea în mașină, cât și cu un altul care îi fusese oferit de un cetățean, bărbatul s-a folosit de un al treilea stingător, mult mai mare și mai eficient, care i-a fost dat de funcționarii de la banca Raiffeisen, din vecinătate.

Cauza incendiul este un scurt circuit, după cum au constat și pompierii care au ajuns la fața locului imediat după ce au fost alertați prin numărul de urgență 112.

Mașina nu a suferit daune foarte mari, dar este greu de precizat dacă va mai putea fi recondiționată spre a fi folosită.

Reporterii UNU PE TROTUȘ au ajuns la locul incidentului după ce incendiul a fost stins, dar urmele acestuia erau încă foarte vizibile.