UPDATE – 19.32: Comunicat ISU Bacău: „Militarii Detașamentului de Pompieri Onești au fost solicitați astăzi, 01 martie, la ora 09:35, să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Pârgărești.

Imediat, la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de intervenție și un echipaj SMURD. Sosind la locul evenimentului, salvatorii au constatat faptul că incendiul se manifesta la o casă de locuit și anexe, pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați.

Având în vedere suprafața mare pe care se manifesta incendiul, dar și faptul că exista pericolul ca acesta să se extindă și la construcțiile învecinate, aflate la mică distanță de locuința în flăcări, s-a luat măsura suplimentării forțelor și mijloacelor de la locul intervenției. Astfel, la locul evenimentului s-a deplasat o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii de Intervenție Comănești, precum și trei autospeciale din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență Târgu Ocna, Slănic Moldova și Dofteana.

Totodată, pentru coordonarea acțiunilor de intervenție, la locul evenimentului s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului.

La ora 12:58, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă amplasarea necorespunzătoare a burlanului de fum metalic față de materialele combustibile, au ars aproximativ 300 de metri pătrați casă de locuit și anexe.”

UPDATE – 13.31: VIDEO de la incendiul care a cuprins casa de locuit din comuna Pârgărești (click AICI)

UPDATE – 10.42: Incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 300 de metri pătrați, potrivit informării ISU Bacău. Pentru lichidarea acestuia, se deplasează la fața locului și grupa operativă ISU Bacău, alături de 1 ASAS (autospecială cu apă și spumă) de la Garda de Intervenție Comănești și două ASAS de la SVSU Slănic Moldova și Dofteana!

Vom reveni cu detalii.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pompierii oneșteni și cei din Comănești au fost solicitați să intervină, în această dimineață (n.r. – joi, 1 martie), pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Pârgărești. Este vorba despre un incendiu care a cuprins acoperișul unei case de locuit.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești s-au deplasat la fața locului cu trei autospeciale cu apă și spumă, o a patra autospecială cu apă și spumă provenind de la Garda de Intervenție Comănești.

Totodată, a fost mobilizat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din localitate, care s-a deplasat cu o autospecială cu apă și spumă, și au fost anunțați lucrătorii de la DelGaz Grid.

Din primele informații furnizate de echipajele de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului, nu sunt victime omenești.

Vom reveni cu detalii.