Simona Halep a ratat șansa de a deveni a doua româncă ce câștigă un turneu de Grand Slam, după Virginia Ruzici, care a triumfat la Roland Garros, în 1978.

Halep a pierdut finala de la Paris în fața letonei Jelena Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6.

Aflată la a doua finală a unui turneu de Grand Slam, după cea din 2014 pierdută în fața rusoaicei Maria Șarapova, tot la Roland Garros, Simona Halep nu a reușit să anihileze jocul plin de avânt al revelației Jelena Ostapenko.

Primul set a fost echilibrat, Halep impunându-se cu 6-4 după mai multe break-uri, de-o parte și de alta. Durata primului set: 39 de minute.

Halep a început excelent setul 2, desprinzându-se repede la 3-0, și a ratat, la mare luptă, șansa unui nou break, care aproape că ar fi închis meciul. Acesta a fost, de altfel, momentul cheie al finalei de la Paris.

Încurajată de game-ul câștigat, Ostapenko a avut o revenire fantastică și a întors scorul, 4-3 în favoarea ei, cu două break-uri la rând. Halep a avut o mică tresărire, dar Ostapenko a câștigat setul secund cu 6-4, după 49 de minute.

În decisiv, Halep s-a desprins la un moment dat la 3-1, dar Ostapenko a venit incredibil din urmă, izbutind să câștige nu mai puțin de cinci game-uri la rând și, implicit, meciul: 4-6, 6-4, 6-3.