Felix Stroe, directorul general al RAJA Constanța, noul operator al serviciului public de alimentare cu apă și canalizare din Onești, a anunțat că începând de la 1 iunie locuitorii orașului vor beneficia de apă non-stop, lucru de care aceștia nu au mai avut parte de foarte mult timp.

Problema apei în municipiul Onești a devenit istorie! RAJA Constanța a preluat, oficial, serviciul public de alimentare cu apă al orașului, iar Felix Stroe (foto dreapta), directorul general al companiei cu capital exclusiv de stat (acționari sunt toate UAT-urile care beneficiază de serviciile societății dobrogene) a anunțat public, cu ocazia unei conferințe de presă, că locuitorii orașului de pe Trotuș nu vor mai fi ținuți la regim: Începând din această noapte (n.r. noaptea dinspre miercuri, 31 mai, spre joi, 1 iunie) apa va fi furnizată în regim continuu. Nu este normal ca în secolul XXI să nu beneficiezi de apă 24 de ore pe zi! Dacă vor apărea sincope în procesul de furnizare a apei, acestea vor fi exclusiv din vina celor de la CRAB, cu care am semnat un contract ferm, cu drepturile și obligațiile fiecăreia dintre părți stipulate foarte clar, a declarat directorul RAJA.

Cât privește prețul apei, acesta va fi mai mic cu 1,09 lei, iar asta tot de la 1 iunie. Practic, în loc de 9,87 lei (mc de apă+canal), oneștenii vor plăti de mâine numai 8,78 lei. Foarte important de precizat, din acest preț practicat de RAJA Constanța la Onești (același ca peste tot în țară unde RAJA asigură servicii de apă și canalizare), a fost exclusă o componentă: apa pluvială.

Faptul că apa pluvială este trecută pe facturile la întreținere ale populației nu este considerat în regulă de Felix Stroe. “Sunt administratori care doresc să mascheze pierderile sau furtul de apă, trecând aceste costuri în dreptul apei meteorice. Pe facturile RAJA nu se va regăsi apa pluvială”, a precizat directorul companiei constănțene.

Prețul apei în Onești, atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice, va rămâne nemodificat până pe 31 decembrie 2018.

RAJA Constanța VA OFERI GRATUIT apa instituțiilor de învățământ (școli, grădinițe, licee) din Onești, precum și bisericilor din oraș.

Există și un plan de investiții, asupra căruia vom reveni într-un articol separat, în valoare totală de circa 14 milioane de euro, fonduri europene (80 la sută) și fonduri proprii RAJA (20 la sută). Planul de investiții ar urma să se desfășoare pe perioada a 3 ani.

Nu în ultimul rând, Oneștiul va deveni primul oraș din țară care va fi contorizat integral, fiecare consumator (persoană fizică sau juridică) urmând să plătească doar cât consumă, nu și pierderile din rețea sau furturile.