UPDATE – 15.06: Au apărut noi informații în cazul accidentului de la Dărmănești. Astfel, se pare că tractorul a rămas în pană de motorină, pe carosabil, fără lumini, când afară încă nu se luminase de ziuă. Șoferul microbuzului a observat tractorul târziu și nu a mai putut să-l evite.

Din fericire, în microbuz nu se mai afla nicio persoană, în afara șoferului, în condițiile în care mașina urma să intre în cursă la ora 07.00, accidentul petrecându-se mai devreme.

Altfel, nici șoferul microbuzului nu s-a ales cu răni grave în urma impactului, starea sa de sănătate fiind stabilă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un accident rutier s-a petrecut, în această dimineață (n.r. – miercuri, 11 aprilie), în jurul orelor 06.30, în localitatea Dărmănești, implicate fiind un microbuz de transport persoane și un tractor.

Din spusele martorilor, la fața locului ar fi intervenit mai multe ambulanțe medicale. Nu se cunoaște încă nici câți pasageri se aflau în microbuz în momentul producerii accidentului și nici numărul și starea de sănătate a victimelor.

Polițiștii rutieri au deschis o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Se avansează două variante: ori s-a desprins roata tractorului în mers, ori conducătorul utilajului agricol a schimbat brusc direcția de deplasare, fără o asigurare corespunzătoare, astfel că șoferul microbuzului nu a mai putut evita coliziunea.

Vom reveni cu amănunte.