Oneștenii, persoane fizice, care își vor plăti integral impozitele și taxele locale până la data de 31 martie 2019, au ocazia să mai facă o mică economie la bugetul familiei, față de anul acesta!

Consilierii oneșteni au stabilit ieri, cu unanimitate de voturi, valoarea impozitelor și taxelor locale aplicabile în anul 2019, cel mai important aspect fiind că acestea nu au crescut, în unele cazuri urmând să fie chiar mai mici.

O prevedere care cu siguranță îi va bucura pe oneștenii cu posibilități financiare scăzute se referă la bonificația privind pentru plata în avans a taxelor locale.

Dacă anul acesta, bonificație a fost de 7% din suma totală de plată, în 2019 se revine la bonificația de 10% – maximum prevăzut de legislația fiscală în vigoare.

“Nu e o mare economie la bani, în unele cazuri vorbim de câțiva lei, dar chiar la mine pe scară am doi pensionari pentru care contează fiecare leuț”, a comentat decizia aleșilor un oneștean.

Conform legislației fiscale în vigoare, administrațiile locale pot acorda o bonificație de maxim 10%, pentru plata integrală a taxelor locale datorate, până la data de 31 martie a anului în curs. Stabilirea acestei bonificații revine conducerii locale a fiecărei unități administrativ teritoriale.