Serviciul de Urmărire și Executare Silită din cadrul Primăriei Onești a înaintat acțiuni în instanță în vederea recuperării de la chiriașii rău-platnici din blocul “Evazatu” a debitelor restante acumulate de aceștia, reprezentând chirie și cheltuieli de întreținere.

Potrivit situației întocmite de către Serviciul Fond Locativ, unui număr de 109 persoane le-a fost întocmite dosare de evacuare și recuperare debite. În cazul a 59 dintre cele 109 persoane, instanța a hotărât deja evacuarea din  imobil.

Dar asta nu este tot. După razia de acum câteva zile, acțiunile Poliției și a Jandarmeriei la blocul “Evazatu” din Onești vor continua, o dată la două săptămâni urmând a fi verificate toate camerele.

La ultimul control, polițiștii au descoperit un urmărit internațional, care a fost reținut și predat mai departe organelor competente.

Tot la ultimul control s-a constatat că foarte multe dintre persoanele care locuiesc în blocul “Evazatu” nici măcar nu sunt din Onești, ci din toate colțurile țării.

Cheltuielile de întreținere ce urmează a fi recuperate de administrația publică locală de la chiriașii rău-platnici din blocul “Evazatu”, de pe strada Libertății nr. 1, se ridică la 641.293 de lei (aproximativ 140.000 de euro).