Avem liber la mall, la piscină sau la sălile de jocuri de noroc, dar nu şi la slujbe în biserică. Guvernul a decis ca acestea să aibă loc în continuare în aer liber, pentru că în interior ar fi prea periculos. Anunţul a născut noi controverse în Biserica Ortodoxă Română – mai mulţi preoţi critică dur decizia, scrie observatornews.ro.

În privința funcționării bisericilor, în cel mai optimist scenariu, statul s-ar putea răzgândi abia peste două săptămâni, asta deși preoţii şi credincioşii aşteptau redeschiderea bisericilor, odată cu al treilea val de relaxare.

Guvernul le-a spulberat însă speranţele, iar regulile rămân aceleaşi: slujbele sunt permise doar afară, iar credincioşii care vor să se roage în faţa altarului intră pe rând în lăcaşurile de cult.

Deocamdată, slujbele în interior rămân periculoase, crede premierul Ludovic Orban.

Anunţul a născut noi controverse în Biserica Ortodoxă Română. Preoţii se plâng că nu pot ţine tot timpul slujbe în aer liber, din cauza vremii. La Constanţa, de Sfinţii Constantin şi Elena, credincioşii s-au năpustit în biserică să se adăpostească de ploaie. Şi nici înăuntru, nici afară, nu au mai ţinut cont de distanţare.

Credincioşii sunt împărţiţi în două tabere. De la revoltă, la precauţie.

În cel mai fericit caz, bisericile ar putea fi redeschise la 1 iulie, a transmis azi ministrul Sănătăţii. (sursa foto: imagine ilustrativă)