Deși prima jumătate a lucrărilor de reabilitare la podul peste râul Trotuș din Onești s-a încheiat, șoferii oneșteni sunt nevoiți să stea în continuare blocați în trafic cu zecile de minute, în condițiile în care banda de mers abia modernizată a rămas și acum închisă circulației rutiere din cauza unui act banal.  

Starea de irascibilitate a atins nivelul maxim printre șoferi, mai ales că se apropie sărbătorile și toată lumea este într-un du-te-vino continuu. În această forfotă generală, când timpul a devenit extrem de prețios, evident că nimănui nu-i convine “să ardă gazul aiurea” la pod, unde mașinile parcă formează  cozi din ce în ce mai mari.

“Epopeea” durează de mai bine de două săptămâni, de când se anunța că “podul peste râul Trotuș va fi dat în trafic, zilele următoare.”

Ceea ce nu s-a întâmplat, din cauza birocrației sufocante și a procedurilor extrem de greoaie din această țară, care duc la întârzierea tuturor proiectelor, nu numai la reluarea traficului pe ambele benzi la podul peste râul Trotuș.

În situația de la Onești, legea spune clar că “solicitantul închiderii sau instituirii restricțiilor de circulație în vederea executării unor lucrări este obligat să obțină avizul poliției rutiere și aprobarea administratorului drumului public.”

Iar așa cum a obținut avizul pentru închiderea traficului pe o bandă de mers și instituirea unor restricții, când s-a apucat de lucru, solicitantul (constructorul) trebuie să o ia de la capăt atunci când se finalizează lucrările (total sau parțial) pentru a putea reveni la condițiile inițiale de trafic.

În acest caz, competența de emitere a avizului îi aparține Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției, numai că tocmai acest act întârzie să apară.

Nimeni nu știe, în momentul de față, când se va da drumul traficului pe două benzi pe podul peste râul Trotuș.

Tot ceea ce am putut afla este că administrația publică locală ar urma să fie informată de către constructor (cel care va primi avizul din partea Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției) cu cel puțin o zi înainte de reluarea traficului pe ambele benzi.