La începutul lunii aprilie 2017 a fost implementat un plan de acțiune cuprinzător pentru a combate tăierile ilegale din România, iar datele indică faptul că Timflow (sistem unic, ce permite monitorizarea prin GPS a transporturilor de buștean, de la locul de încărcare până la porțile fabricilor) funcționează foarte bine.

Planul de acțiune al Holzindustrie Schweighofer pentru a consolida siguranța lanțului său de aprovizionare, astfel încât doar lemnul exploatat legal să ajungă la fabricile sale de cherestea, funcționează foarte bine.

De la începutul lunii aprilie 2017, când a fost lansat sistemul Timflow,

compania a înregistrat în sistem aproximativ 3.500 de transporturi și peste 70 de persoane au solicitat crearea unui cont, pentru a revizui datele disponibile public pe website-ul www.timflow.com.

Până acum nu a fost respins niciun transport. Conform reprezentanților companiei, este evident că politica de toleranță zero a societății în ceea ce privește sursele discutabile de aprovizionare este executată, bine acceptată și înțeleasă.

“Am înregistrat o scădere ușoară a livrărilor și a numărului de furnizori. Cu toate acestea, Holzindustrie Schweighofer și-a asumat pe deplin angajamentul să asigure un lanț de aprovizionare transparent și sigur și am convingerea că ne putem asigura de acestea prin sistemul Timflow” precizează Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

Holzindustrie Schweighofer solicită furnizorilor săi să echipeze toate camioanele care vin la fabricile sale cu dispozitive GPS pentru sistemul Timflow. Marea majoritate s-a conformat, însă nu toți. Cei care au refuzat acceptarea sistemului Timflow au fost excluși din lanțul de aprovizionare al Holzindustrie Schweighofer.