24 de pompieri din Onești, Moinești, Comănești, Bacău cu 8 autospeciale de intervenție cu apă și spumă și 8 voluntari au acționat, ieri după-amiază, pentru stingerea incendiului de la Slănic Moldova, care s-a declanșat, cel mai probabil, de la un scurt circuit electric.

La finalul intervenției, care a durat câteva ore bune, bilanțul este înfiorător.

“Au ars o casă în regim P+M și anexe pe o suprafață de 325 de metri pătrați, un atelier de tâmplărie pe o suprafață de circa 350 de metri pătrați și anexa atelierului de tâmplărie pe o suprafață de circa 25 de metri pătrați, și material primă depozitată. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

În urma incendiului de la Slănic Moldova, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: proprietara casei, care a ars în întregime, și o nepoată a acesteia au suferit un atac de panică. Totodată, un nepot al proprietarei a suferit un traumatism la genunchiul stâng, cu plagă minoră, potrivit spuselor personalului medical de la Substația de Ambulanță Onești, care a intervenit la fața locului.

Toate cele trei persoane au refuzat transportul la spitalul din Onești.