În ultimele 24 ore, la nivel județean, pompierii militari, împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență au acționat pentru stingerea a 21 de incendii, 16 dintre acestea fiind produse la vegetația uscată.

În afara acestora, salvatorii băcăuani au intervenit în 11 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență, 3 misiuni de asistență persoane și au gestionat alte 6 situații de urgență.

Una dintre intervențiile majore înregistrate în cursul zilei de ieri, este cea din municipiul Onești, strada Calea Bacăului. La ora 18.10, pompierii băcăuani au fost alertați să intervină pentru a lichida un incendiu de vegetație uscată.

Imediat, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă, încadrate cu 12 militari. Ajunse în teren, forțele de intervenție au constatat că incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 50 de hectare.

Flăcările au fost lichidate după aproximativ două ore, din momentul anunțării, cauza probabilă fiind utilizarea focului deschis în spații deschise

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Incendiile izbucnite ieri au mistuit aproximativ 136 hectare de vegetație uscată. Pe această cale, revenim și facem apel către cetățeni pentru a conștientiza riscurile asupra cărora se expun atât ei, cât și populația sau bunurile materiale, atunci când utilizează focul deschis în spații deschise.

Vă aducem la cunoștință o serie de măsuri specifice de prevenire a acestui tip de incendii:

  • Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopții și pe timp de vânt;
  • Efectuați arderea resturilor vegetal, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, în locuri special amenajate;
  • Nu utilizați focul deschis la distanței mai mici de 100 de metri față de construcții, materiale sau substanțe combustibile (casă, șură, depozit de furaje, pădure etc.);
  • Asigurați supravegherea permanentă a arderii și stingeți jarul după încetarea acesteia. (sursa: comunicat ISU Bacău; foto: captură video)