Doar în ultimele 24 de ore, pompierii militari băcăuani au gestionat un număr de 70 de misiuni. Dintre acestea, intervențiile pentru stingerea incendiilor păstrează cea mai ridicată  proporție (42). De asemenea, salvatorii au intervenit și în 9 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență, 1 misiune asistență persoane și au gestionate alte 18 intervenții în sprijinul comunității, transmite ISU Bacău.

Printre intervențiile semnificative înregistrate în cursul zilei de luni amintim:

  • Incendiul de vegetație din localitatea Oituz. La ora 22:03, prin apelul unic de urgență, salvatorii băcăuani au fost solicitați să intervină pentru a lichida un incendiu de vegetație uscată. Ajunse în terne, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la litera de pădure, pe o suprafață de aproximativ 9 hectare. Acesta a fost lichidat după o intervenție ce a durat aproximativ două ore jumătate, din momentul anunțării.
  • Incendiul de vegetație din localitatea Poduri. În cursul zilei de ieri, Garda de Intervenție a Detașamentului Moinești a intervenit pentru a lichida un incendiu izbucnit la vegetația uscată. În urma acestuia a fost afectată o suprafață de aproximativ 30 hectare de lăstăriș și mărăciniș din zona de islaz și 5 hectare litieră de pădure.

Atragem din nou atenția cetățenilor să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere!

Nu uitați:

  • Arderea miriștilor, a vegetației uscate și a altor materiale combustibile este interzisă;
  • Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt, este interzisă;
  • Nu utilizați focul deschis la distanțe mai mici de 100 de metri față de construcții, materiale sau substanțe combustibile;

Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol viața și bunurile materiale, iar nerespectarea măsurilor enunțate, care prin abatere, conduc la propagarea focului la vecinătăți, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 2000 de lei. (sursa: comunicat ISU Bacău)

PE ACEEAȘI TEMĂ CITEȘTE ȘI: UN BĂRBAT DINTR-O COMUNĂ DE LÂNGĂ TÂRGU OCNA A MURIT ARS DE VIU ÎNTR-UN INCENDIU DE VEGETAȚIE