Ieri, 04 aprilie a.c., poliţiştii au acţionat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere produse pe drumurile publice aflate în competența structurilor de ordine publică din mediul rural.

Într-un interval de doar câteva ore, pe 21 drumuri judeţene din judeţul Bacău, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză cu dispozitivele de măsurare a vitezei omologate, ocazie cu care 65 de şoferi au fost depistaţi cu o viteză mai mare faţă de cea maxim admisă pe un anumit sector de drum, 6 dintre aceştia fiind nevoiţi să tragă pe dreapta întrucât au apăsat prea tare pe pedala de acceleraţie, depăşind 100 km/h în localităţi, fapt pentru care li s-au reţinut permisele de conducere.

Pentru alte abateri de la normele rutiere, alți 5 conducători auto au rămas temporar fără permise de conducere, iar 9 fără certificate de înmatriculare. Căruțașii și bicicliștii nu au fost nici ei neglijați, o mare parte dintre aceştia fiind testaţi cu etilotestul pentru a constata dacă au consumat băuturi alcoolice înainte de a se pune în mișcare pe drumurile publice.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 98.820 de lei.

Acest gen de acţiuni vor continua… (sursa: IPJ Bacău)