La data de 14 martie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în comuna Gura Văii.

Din primele verificări a rezultat că un bărbat de 44 de ani, din localitate, în timp ce conducea un tractor pe drumul sătesc, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum umed, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers intrând în şanţul de colectare a apei pluviale.

În urma impactului nu au rezultat victime sau pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Alcoolul şi volanul sunt incompatibile! Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de producere a evenimentelor rutiere.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a conducătorilor auto.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Sursa: IPJ Bacău