Cei doi bătrâni, soț și soție, din satul Somușca, comuna Cleja, care au fost filmați de camerele de supraveghere instalate în curtea unui vecin în timp ce îi omoară acestuia cățelușa, lovind-o de mai multe ori cu o secure (detalii AICI), au ajuns pe mâna poliției.

Polițiștii băcăuni au deschis un dosar penal pe numele celor doi bătrâni.

“La data de 5 iunie a.c., urmare a imaginilor apărute în spaţiul public, poliţiştii au făcut verificări, au identificat două persoane bănuite de comiterea faptelor din imaginile în cauză şi au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept şi violare de domiciliu”, se arată într-un comunicat al IPJ Bacău.

Cei doi soți spun că au recurs la acest gest de o cruzime incredibilă deranjați fiind de faptul că respectiva cățelușă le-ar fi mâncat bobocii din curte.

„I-au zis soacrei mele că le mânca bobocii cățelusa, dar am și eu boboci în curte și nu le făcea nimic. Era atât de pașnică și cuminte!”, a declarat, pentru zdbc.ro, proprietarul cățelușei omorâte cu securea.

România este unul dintre statele lumii care sancționează cruzimea împotriva animalelor, printr-o lege specială în acest sens. Infracțiunile săvârșite asupra animalelor și care se pedepsesc conform legii cu închisoare sau amendă penală sunt:

  1. uciderea animalelor, cu intenție, fără drept (cazul de față);
  2. practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
  3. organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  4. folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
  5. rănirea sau schingiuirea animalelor;
  6. intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.
  7. folosirea animalelor aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare.

Sursa video: Ziarul de Bacău