Un tânăr de 25 de ani, din comuna Asău, se află în arestul poliţiei după ce a săvârşit o infracţiune de furt din locuinţă şi a tâlhărit o bătrână de 73 de ani, din Bacău. Acesta urmează să fie prezentat Judecătoriei Bacău cu propunere de arestare preventivă.

La data de 18 martie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii de investigaţii criminale au fost sesizaţi de către o persoană de sex feminin, de 73 de ani, din municipiul Bacău, despre faptul că un tânăr necunoscut, prin acte de violenţă şi ameninţare a deposedat-o de suma de 280 lei, un telefon mobil şi un încărcător.

Astfel, din investigaţii, poliţiştii au stabilit că la data de 10 martie a.c., un tânăr necunoscut a imobilizat-o pe bătrână în poarta de acces a locuinţei sale şi prin ameninţare i-a sustras suma de 280 de lei şi un încărcător de telefon.

De asemenea, la data de 17 martie a.c., în jurul orei 21.30, acelaşi tânăr a pătruns cu forţa în locuinţa bătrânei şi prin ameninţare i-a sustras telefonul mobil.

În urma cercetărilor specifice efectuate de către poliţişti, tânărul în cauză a fost prins şi reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore.

Este vorba despre o persoană de sex masculin, de 25 de ani, din comuna Asău, asupra căruia poliţiştii au găsit telefonul sustras de la bătrână.

Totodată, din investigaţii a reieşit faptul că tânărul în cauză, la data de 20 februarie a.c. a pătruns în locuinţa unei femei din municipiul Bacău, de unde a sustras mai multe bunuri, printre care o drujbă.

În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt şi tâlhărie iar tânărul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: IPJ Bacău