Pugilistul oneștean Emanuel Mican și-a trecut în palmares un nou titlu de campion național, după ce s-a impus, la puncte, în finala categoriei +91 de kilograme, în fața colegului său de la Dinamo, Daniel Costache.

Titlul câștigat la Campionatele Naționale Under 22, desfășurate la Brăila în perioada 2-7 februarie, este al 14-lea din palmaresul pugilistului care și-a început cariera la Box Club Voința Onești, avându-l ca antrenor pe fostul boxer oneștean Costel Gherasim, de unde a ajuns apoi în curtea CS Dinamo.

Acest succes nu face altceva decât să confirme valoarea lui Emanuel Mican, un pugilist nu doar foarte talentat ci și precoce, care devenea întâia oară campion în 2013, la nici 5 luni de când se apuca de box.

Emanuel Mican are ambiții dintre cele mai mari în continuare, principalul său obiectiv pe termen scurt fiind, nici mai mult, nici mai puțin decât câștigarea titlului de campion european, la categoria sa de vârstă.

“Sunt foarte bucuros pentru rezultatul obținut, am muncit foarte mult pentru lucrul acesta. Este al 14-lea titlul de campion național pe care îl obțin în cei 7 ani de când practic boxul. Este un rezultat bun deoarece anul 2020 a fost inactiv pe plan sportiv din cauza pandemiei de Covid. După această competiție urmează Campionatul European U 22, unde targetul meu este sa ies campion! Țin să mulțumesc antrenorilor mei Napoleon Gheorghe, Andreiana Răzvan și familiei mele, care m-au susținut tot timpul!”, ne-a declarat proaspătul campion.