În perioada următoare urmează a fi achiziționate noi ansambluri de joacă pentru copii și aparate de fitness, iar amenajarea lor se va face ținându-se cont de numărul de solicitări primite din partea oneștenilor – asta susțin autoritățile – deși decizia finală va aparține compartimentului de specialitate.

Primăria Onești va achiziționa în curând un număr de cinci noi locuri de joacă pentru copii și diferite aparate de fitness, care vor fi poziționate în acele zone din oraș care nu sunt prevăzute cu astfel de dotări.

Primarul Nicolae Gnatiuc le transmite oneștenilor să indice ei locurile unde cred că se impune amenajarea acestor cinci noi ansambluri de joacă pentru copii și aparate de fitness. “În acest sens, doresc să vă consult pe dumneavoastră, cetățenii, cu privire la locurile unde ar trebui să montăm aceste facilități”, menționează edișul-șef într-o postare pe facebook, indicând totodată și adresa de e-mail la care pot fi trimise solicitările, și anume comunicare@onesti.ro, precum și un număr de fax – 0234.313.911.

Totuși, noile locurile de joacă nu vor fi montate ținându-se cont doar de părerile cetățenilor. “Propunerile primite din partea dumneavoastră le voi analiza împreună cu compartimentul de specialitate și vom decide amplasarea acestora în funcție de numărul solicitărilor primite pentru anumite zone”, mai precizează primarul Gnatiuc.

“Eu zic că cei de la Primărie ar trebui să amenajeze un loc de joacă pentru copiii în incinta din spatele Judecătoriei. Aici exista un spațiu verde generos, care a fost transformat în parcare, copiii locuitorilor din zona asta merită și ei un loc de joacă. Ca să nu mai spun că ar fi nevoie și de un foișor, fiindcă sunt mulți bătrâni în blocurile astea. O să depunem o solicitare, dar sper să se rezolve, pentru că le-am mai cerut autorităților să ne facă și nouă un loc de joacă și noi am vorbit, noi am auzit!”, ne-a declarat o tânără mamă care locuiește pe strada Cașinului nr. 1.

Anul trecut, un astfel de loc de joacă pentru copii, care a fost amenajat în mare viteză în apropierea blocului în care locuiește viceprimarul Laura Abageru, a provocat o oarecare stare de nemulțumire în rândul oneștenilor care avea făcute și ei solicitări pentru un astfel de ansamblu.

Sursa foto: onestionline.ro