Doi localnici din comuna suceveană Vama au supraviețuit unui accident feroviar determinat de neglijența șoferului unui utilaj forestier, care nu a respectat semnalele acustice și luminoase la o trecere la nivel cu calea ferată.

Utilajul în care se aflau cei doi bărbați a fost lovit de un tren de persoane care trecea în acel moment, iar din câte se pare șoferul nu s-a aflat la prima abatere de acest gen, relatează observator.tv.

“Trenul de persoane venea de la Iaşi şi mergea către Cluj-Napoca. În dreptul localităţii Vama din Suceava, în cale i-a ieşit utilajul forestier, al cărui şofer părea prea grăbit ca să se mai gândească la viaţa sa şi a pasagerului care îl însoţea.

În urma impactului cei doi bărbaţi au fost aruncaţi din vehicul.

Trecerea era semnalizată acustic şi luminos, dar şi cu crucea Sfântului Andrei. Iar trenul, care se apropia de staţie, era în frânare. După impact, un sătean a sunat imediat la 112.

Cei doi au ajuns la spital pentru investigaţii. Ca prin minune, medicii spun că rănile suferite nu sunt grave. Potrivit localnicilor, şoferul de 54 de ani nu ar fi la prima ispravă de acest fel. În trecut a mai fost lovit de un tren.

Din fericire, niciun călător din tren nu a suferit de pe urma impactului, însă locomotiva a fost serios avariată. A fost nevoie de o alta care să vină să tracteze garnitura”, scrie sursa citată.