Un bărbat din județul Bacău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este cercetat pentru furt după ce polițiștii vrânceni au stabilit că ar fi autorul a două spargeri de locuințe, pe raza orașului Adjud. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, ar fi sustras din cele două case bunuri în valoare totală de 35.000 de lei (circa 7.000 de euro).

„La data de 17 mai 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, în vârstă de 33 de ani, din județul Bacău, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat.

Faptele pentru care este cercetat bărbatul au fost înregistrate în perioada 14 aprilie – 5 mai a.c., când acesta ar fi pătruns în două locuințe aflate în lucru, situate în municipiul Adjud, de unde ar fi sustras bunuri, în valoare totală de 35.000 de lei.

În urma investigațiilor derulate de polițiști, cel în cauză a fost identificat iar la data de 17 mai a.c au fost desfășurate două percheziții domiciliare pe raza județului Bacău, care au condus la recuperarea în totalitate a prejudiciului.

La data de 17 mai a.c., în urma documentării activității infracționale, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Prezentat instanței, la data de 18 mai a.c. bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, cercetările fiind continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea. (foto: imagine ilustrativă)