Un bărbat în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul în acte în localitatea Gura Văii, de lângă Onești, este acuzat că ar fi dispărut cu banii pe care i-ar fi primit drept avans din partea unei familii originare dintr-o comună de lângă Comănești,  stabilită în Franța, cu care se înțelese pentru un loc de muncă în Hexagon. 

Bărbatul acuzat de înșelăciune s-ar fi recomandat ca fiind din Comănești, iar în Franța ar fi ajuns tot pe banii păgubiților, susțin aceștia.  În momentul când a văzut anunțul de angajare pe Facebook, aceasta se afla în Spania.

Probabil pentru a fi mai credibil în fața viitorilor angajatori, bărbatul din Gura Văii le-a dat acestora mai multe detalii legate de Comănești – oraș din care susținea că provine. Totodată, a spus că este interesat să lucreze în Franța, după ce a rămas fără job în Spania, în condițiile în care ultimul său angajator ar fi dat faliment în decembrie 2019.

Omul a ajuns în Franța sâmbătă, a stat ca la pensiune până luni dimineața, iar când să meargă la lucru, ia-l de unde nu-i! Familia de lângă Comănești, care deține în Franța o firmă de construcții, apucase să-i ia deja bărbatului echipament de protecție specific lucrului pe șantier, iar contabila întocmise deja documentele în vederea semnării contractului de muncă.

“Bună ziua. Acum ceva timp am postat aici, pe grup (n.r. – un grup de Facebook) – căutăm muncitori în Franța. Ne-a contactat acest …. , zicea că e din Comănești. A zis că vrea să vină, că are nevoie de un loc de muncă. Soțul i-a luat bilet și a ajuns la noi vineri dimineața. I-am oferi cazare, chiar a cerut și un avans că nu avea bani de mâncare. I s-a oferit 200 de euro, iar în această dimineață, când a prins momentul că nu e nimeni, a dispărut. Sper ca pe viitor să nu pățească nimeni ce am pățit noi cu acest individ”, susține persoana înșelată, într-o postare pe Facebook, făcută luni, 9 martie, și ștearsă ulterior după ce persoana înșelată a realizat că, sub imperiul furiei, a postat și poza cu buletinul persoanei vizate, încălcând regulile privind protecția datelor personale. (foto mare: imagine ilustrativă)