Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat vineri, 15 iunie a.c., pe raza a 46 de comune, pe linia prevenirii, descoperirii si combaterii comerțului ilicit, a tăierilor ilegale, transportului si comercializării materialelor lemnoase, a respectarii normelor privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi a altor fapte antisociale.

63 de polițiști din mediul rural au acționat pe diferite intervale orare, pe raza celor 46 de comune aflate în competența secțiilor de poliție rurale subordonate Poliției Municipiului Bacău.

S-a acționat pe un număr de 105 drumuri județene și comunale,unde au fost instituite un număr de 20 de filtre. Poliţiştii au verificat 504 autovehicule, din care 25 înmatriculate în alte state, 57 atelaje hipo, 10 mopede și 22 de bicicliști, fiind legitimate totodată, 651 de persoane.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni, au aplicat 180 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 44.710 lei, au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii desfăşoară permanent activităţi de prevenire, descoperire şi combatere a faptelor antisociale, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică cetăţenilor judeţului Bacău.

Exemplu:

La data de 15 iunie a.c., ora 16.10, patrula de poliţie ce acționa pe raza comunei Buhoci a fost sesizată telefonic de către o localnică de 71 ani, despre faptul că fiul său, de 49 ani, a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa de Judecătoria Bacău.

Cu ocazia deplasării la fața locului, în locuința reclamantei a fost identificat bărbatul de 49 de ani, în vădită stare de ebrietate. Bărbatul a fost condus de poliţişti la Spitalul Judeţean Bacău.

La data de 12 iunie a.c., împotriva acestuia, Judecătoria Bacău a emis ordin de protecție prin care s-a dispus ca timp de 6 luni să păstreze față de mama sa o distanță minimă de 50 m, dispunând totodată și evacuarea din imobilul reclamantei.

Faţă de bărbatul în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectare a hotărârii judecătorești.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău