Începând de luni, 4 februarie, operatorul de salubrizare Romprest Service SA București va relua serviciul de colectare a deșeurilor în Onești și în multe alte localități din județ, scrie zdbc.ro.

Reluarea serviciului de salubrizare este posibilă ca urmare a unei înțelegeri între Romprest Service SA și Eco Sud SA, societate care administrează groapa de gunoi ecologică de la Bacău (Celula 2) și stațiile de sortare de la Onești, Berești Tazlău, Găiceana și de la Moinești.

Romprest Service SA a fost de acord să cedeze către Eco Sud SA suma de 2,7 milioane de lei, pe care o va încasa luni, 4 februarie, de la UAT Onești. Practic, banii pe care îi va achita mâine Oneștiul deblochează criza gunoiului pentru o bună parte din localitățile din județ.

Trebuie spus că printre localitățile în care se va relua serviciul public de salubrizare începând de luni, 4 februarie, se numără și câteva comune – Buciumi, Bârsănești, Ștefan cel Mare, Lipova, Găiceana, Ungureni – care erau cu plata la zi în momentul în care a apărut acest blocaj. Cu toate acestea, și în aceste localități a fost sistată colectarea gunoiului.

„Sperăm că exemplele Bacăului și Oneștiului vor fi urmate de toate localitățile. Rău-platnicii pun în pericol sănătatea populației”, a declarat, pentru Ziarul de Bacău, Bogdan Seto, directorul executiv al ADIS.

Alți doi mari datornici la plata gunoiului, Moinești și Dărmănești, refuză în continuare să-și achite debitele și vor rămâne cu gunoaiele nestrânse, mai precizează sursa menționată.

Localitățile în care se va relua serviciul de salubrizare: Asău, Bacău, Bârsănești, Berești-Bistrița, Bucium, Buhoci, Cleja, Filipești, Faraoani, Găiceana, Gârleni, Gioseni, Hemeiuș, Horgești, Letea-Veche, Luizi Călugăra, Lipova, Măgura, Nicolae Bălcescu, Onești, Orbeni, Parincea, Pâncești, Pârgărești, Prăjești, Săucești, Sarata, Ștefan cel Mare, Tamași, Traian, Răcăciuni, Ungureni. (foto: zdbc.ro)