Judeţul Bacău, din „săraca“ Moldovă, are 15 companii antreprenoriale din cele 19 prezente în total în top 1.000. Timişul, din „bogatul vest de ţară“, are doar patru companii antreprenoriale din cele 48 de firme pe care le trimite între primele 1.000 din ţară, notează zf.ro.

Timişul, cu 48 de firme în top 1.000, este al treilea cel mai bine reprezentat judeţ din ţară raportat la numărul de companii prezente în top 1.000, după Bucureşti şi Ilfov.

Raportat la businessul antreprenorial însă, harta judeţeană a firmelor din Top 1.000 arată în premieră şi una dintre cele mai mari surprize: Bacăul. Judeţul de unde a pornit dezvoltarea Dedeman, astăzi cea mai mare companie antreprenorială din România, este un judeţ campion al antreprenoriatului. În top zece cele mai mari companii din Bacău nu există niciun business străin, sunt doar firme dezvoltate de antreprenori: Dedeman cu Dragoş şi Adrian Pavăl, grupul Spedition UMB/Tehnostrade al lui Dorinel Umbrărescu, Chimcomplex cu Ştefan Vuza, Agricola cu unul dintre cele mai apreciate branduri din industria alimentară.

Bacăul are 19 companii în top 1.000, iar 15 dintre ele sunt afaceri antreprenoriale. În Timiş, judeţ care domină businessul mare după regiunea Bucureşti-Ilfov, doar 4 firme antreprenoriale se află printre cele 48 prezente în top 1000.

Articolul integral AICI