Tot municipiul Bacău a rămas fără apă încă din dimineața zilei de sâmbătă, 14 iulie, din cauza unei avarii produse la conducta de aducțiune de la Valea Uzului, pe raza orașului Dărmănești.

În momentul de față, lucrătorii de la Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) au început lucrările de reparații, constând în înlocuirea unei flanșe între două tuburi cu diametrul de un metru, asta după ce în prealabil conducta a fost golită de apă.

Operațiunea de golire a conductei nu a fost deloc una simplă, în condițiile în care avaria s-a produs într-o zonă greu accesibilă.

“Procesul de golire a conductei de aducțiune Valea Uzului – Bacău este în curs de finalizare, fiind îngreunat de diametrul mare al conductei (1000 mm) și de relieful specific zonei (vale).

Reprezentanții ISU Moinești au sprijinit, în tot acest interval de timp echipa S.C CRAB S.A, prin pomparea apei din arealul afectat. Astfel, în scopul reducerii timpului aferent remedierii avariei și pentru identificarea în regim de urgență a defecțiunii, în paralel cu golirea conductei, am inițiat în jurul orei 01.00 lucrările de săpătură.

Imediat ce condițiile tehnice o vor permite (conducta va fi golită în totalitate), vom începe lucrările de înlocuire a piesei defecte”, anunțau cei de la CRAB, în dimineața acestei zile, la ora 09.00.

În jurul orei 12.00, echipa CRAB a început lucrările de înlocuire a piesei deteriorate (flanșa îmbinare tuburi). Se estimează că finalizarea lucrărilor va dura până la sfârșitul zilei, după care procedurile de umplere a conductei ar putea dura o zi întreagă (24 de ore).

În aceste condiții, reluarea furnizării apei în municipiul Bacău la parametri optimi s-ar putea face abia marți, 17 iulie.

Sursa foto: www.apabacau.ro