Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Costel Alexe, ministrul Mediului, și a semnat decretul prin care a fost numit în această funcție Mircea Fechet, informează Administrația Prezidențială.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Mircea Fechet a avut loc joi, 5 noiembrie, ora 15:30, la Palatul Cotroceni.

Costel Alexe a demisionat după ce a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Fechet a ocupat, din 2019 și până acum, funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului, fiind și reprezentant al României la Agenția Europeană de Mediu.

Acesta  este absolvent al Facultăţii de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor de la Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi, precum şi al Universităţii George Bacovia, Bacău, Facultatea de Drept si Stiinţe Administrative.

Mircea Fechet, 40 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Potrivit declaraţiei de avere, Mircea Fechet deţine un apartament în Galați, de 57 de metri pătraţi, achiziţionat în anul 2006, un apartament în Bacău, de 75,16 metri pătraţi, pe care îl deţine împreună cu soţia sa, şi un beci de 15 metri pătraţi, tot în Bacău. De asemenea, Fechet deţine un autoturism Mercedes Benz B Class din 2017. În conturi, Fechet are puţin peste 26.000 de lei, dar şi două carduri de credit de aproape 20.000 de lei. De asemenea, are un credit de 63.000 de lei.