La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au depistat o femeie pe strada Spiru Haret din localitate.

Din verificările efectuate s-a stabilit că, femeia de 33 de ani, din Bacău este posesoare de mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Bacău, fiind condamnată la o pedeapsă de 6 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și viol. Totodată, pe numele acesteia era emis ordin de urmărire la nivel internațional.

Femeia a fost încarcerată în Penitenciarul Bacău.

Cazul a fost relatat pe larg în presă după pronunțarea sentinței

O femeie de 32 de ani (n.r. – la vremea publicării articolului) şi un bărbat de 59 de ani, din Bacău, au fost daţi în urmărire generală de către Poliţia Română, aceştia fiind de negăsit după ce au fost condamnaţi într-un dosar de viol, lipsire de libertate şi şantaj, scria adevarul.ro, în decembrie 2020.

Cei doi au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Bacău într-un dosar în care au şi fost arestaţi preventiv până în vara anului 2019.

Femeia în vârstă de 32 de ani a fost găsită de săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal şi a fost condamnată la 6 ani şi 8 luni închisoare.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani, fost controlor la societatea de transport în comun din Bacău, a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru viol, lipsire de libertate şi şantaj.

Cazul instrumentat de Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău a ieşit la iveală când o tânără din Bacău l-a reclamat pe bărbatul de 59 de ani pentru şantaj. Aceasta s-a plâns anchetatorilor că în luna mai 2018 bărbatul a depistat-o într-un mijloc de transport în comun având abonamentul expirat, iar pentru a nu o amenda, acesta i-a solicitat să întreţină relaţii sexuale. De atunci, femeia a început să întreţină relaţii intime în mod repetat cu controlorul, care în mai multe rânduri a filmat-o şi a fotografiat-o, în timp ce făceau sex.

„Persoana vătămată a precizat că a fost obligată de inculpate să scrie şi semneze două declaraţii prin care a recunoscut că a împrumutat de la acesta suma de 2.500 lei, iar pentru restituirea sumei de bani va trebui să întreţină 15 partide de sex cu acesta”, se menţionează în hotărârea instanţei. Pentru că a vrut să pună capăt relaţiei, bărbatul a început să o şantajeze, spunându-i că va trimite familiei fotografiile şi filmuleţele în care aceasta apărea în ipostaze compromiţătoare. Urmare a presiunilor exercitate de bărbat, tânăra a încercat să se sinucidă.

În timpul cercetărilor, au descins la locuinţa bărbatului de unde au ridicat mai multe sisteme informatice. În urma percheziţiilor, anchetatorii aveau să descopere un abuz sexual la care era supusă o femeie, momentele fiind fotografiate şi filmate.

Imaginile descoperite de anchetatori conţin detalii ce nu pot fi reproduse. Femeia care apărea in imagini era surprinsă în timp ce era agresată sexual, precum şi în ipostaze umilitoare, fiind pusă inclusiv să sugă degetele de la picioarele agresorului. Pentru că din imagini era evident că femeia respectivă era supusă la acte sexuale şi perversiuni împotriva voinţei ei, poliţiştii s-au autosesizat şi au extins cercetările pentru viol şi lipsire de libertate.

În urma cercetărilor desfăşurate, anchetatorii au identificat femeia care apărea în imaginile respective. Aceasta era chiar o vecină de-a bărbatului. Interogată de poliţişti, femeia a recunoscut că în primăvara anului 2013 a fost supusă la acte de umilinţă şi agresiune sexuală în locuinţa vecinului, fiindu-i interzis să părăsească imobilul.

„În primă fază, persoana vătămată nu a dorit să formuleze declaraţii în cauză, motivând în faţa organelor de urmărire penală că a fost ameninţată de inculpat că, dacă va depune plângere la poliţie, va publica pozele cu ea în care apare în ipostazele compromiţătoare şi, totodată, o va bate şi îi va arunca cu acid sulfuric pe faţă, aspecte care i-au produs o stare de temere, cunoscându-l pe inculpat ca fiind un tip violent”, au precizat anchetatorii.

Ulterior, femeia a prins curaj şi a mers la Poliţie anunţând că doreşte să dea declaraţie în legătură cu cele întâmplat în locuinţa vecinului. Ea a povestit că în acea perioadă cei doi inculpați aveau o relaţie de concubinaj. Într-una din zile, femeia a chemat-o la o cafea, ocazie cu care victima i-a transmis că un bărbat a întrebat de ea. Momentul a fost surprins de bărbatul de 56 de ani, care s-a năpustit asupra vecinei. Pentru aşa-zisa îndrăzneală, acesta a pus-o în genunchi să-i ceară iertare şi să-i sugă degetele de la picioare. Între timp, concubina agresorului i-a smuls telefonul din mână pentru a-l verifica. Deşi a încercat să fugă din apartament, cei doi au blocat uşa şi au început să o lovească pe femeie, inclusiv cu o bâtă de baseball, până când aceasta a căzut pe pardoseală.

Cei doi au aşezat femeia pe un scaun şi, după ce au obligat-o să se dezbrace supunând-o la acte umilitoare şi perversiuni sexuale greu de imaginat. Ulterior, femeia de 32 de ani a obligat victima să-i facă sex oral, iar bărbatul de 56 de ani a agresat-o sexual cu un vibrator de lemn.

Eliberaţi din arest preventiv, cei doi agresori şi-au pierdut urma fiind daţi în urmărire generală.

Articolul integral AICI