Municipiile Bacău, Onești și Moinești, precum și orașele Dărmănești, Comănești și Slănic Moldova au câștigat fonduri europene pentru construirea de sisteme moderne de colectare a deșeurilor.

„M-am bucurat să regăsesc pe lista de la Ministerul Mediului aceste primării din Bacău, dintre care patru sunt administrații liberale. Pentru primarii PNL, atragerea de fonduri pentru investiții este o componentă deosebit de importantă și acest lucru se vede în gradul de modernizare al localităților pe care le administrează”, a spus deputatul Mircea Fechet, conform Ziarul de Bacău.

„Veștile bune continuă să vină! Astăzi (n.r. – miercuri), municipiului nostru i-a fost aprobat încă un proiect cu fonduri europene!

Vom instala 50 de INSULE ECOLOGICE DIGITALIZATE – sisteme moderne pentru colectarea selectivă a deșeurilor – la Onești!

Zilele următoare voi semna contractul de finanțare în valoare de 4.349.674,31 de lei, al unsprezecelea la număr: scris, depus, aprobat si semnat de la preluarea funcției de primar, din octombrie 2020. Cu Dumnezeu înainte!”, a precizat primarul Oneștiului, Laurențiu Neghină.

„Vorbim despre un sistem modern unde să se depună gunoiul, selectat pe cinci fracții, pe baza cartelelor de acces. Creștem astfel colectarea selectivă și scădem costurile depozitarii deșeurilor”, a spus primarul Lucian Stanciu Viziteu, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook. (foto: imagine ilustrativă)