Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 (înainte de contestaţii), la nivelul judeţului Bacău, este de 31,36%, notează zdbc.ro.

Din totalul candidaților promovați (276), 200 fac parte din promoţia curentă, iar 76 sunt din promoţiile anterioare. Pentru candidaţii din promoția 2020-2021, rata de promovare este de 32,36%, iar în cazul promoțiilor anterioare, rata candidaților promovați este de 29,01%.

La probele scrise s-au prezentat, în total, 880 de candidaţi din cei 1.053 înscrişi. Pentru fraudă sau tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat provenit de la Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu” Moineşti (acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului).

Cea mai mare medie pe judeţ, respectiv 9.48, a fost obţinută de către un candidat absolvent al Liceului Teoretic „Spiru Haret” Moineşti. Următoarea medie este de 9.15 şi aparţine unui absolvent al Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” Bacău.

Rezultatele (înainte de contestaţii) înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 au fost afișate astăzi, 31 august, în cele 5 centre de examen organizate la nivel de judeţ – trei în Bacău (Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” şi Colegiul Economic „Ion Ghica”), unul în Oneşti (Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”) şi unul în Comăneşti (Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika”) -, dar şi pe pagina web dedicată a Ministerului Educaţiei http://bacalaureat.edu.ro/. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie 2021. (foto: imagine ilustrativă)