Românul Daniel Dines, originar din Onești, a dat o lovitură uriaşă. Firma programatorului a avut un succes incredibil în prima zi în care a fost listată la bursa din New York. Miercuri, pe 21 aprilie, averea it-istului de 49 de ani s-a multiplicat într-un timp record, scrie as.ro.

Acţiunile companiei UiPath au intrat la tranzacţionare şi au stârnit mare interes. Producătorul de software a vândut 23 de milioane de acţiuni la un preţ de 56 de dolari per acţiune. A strâns astfel 1.34 de miliarde de dolari.

Daniel Dines continuă să deţină 109 milioane de acţiuni de clasă A şi B, a căror valoare totală depăşeşte 6 miliarde de dolari. Este, astfel, de departe cel mai bogat român!

“Ziua de astăzi marchează o etapă majoră pentru UiPath. În urmă cu şase ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din Bucureşti. Acum, suntem o afacere multinaţională care operează în aproape 30 de ţări şi una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creştere din istorie. Sunt, de asemenea, incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange.

Privesc cu modestie la creşterea noastră rapidă şi extraordinară, care a fost făcută posibilă de către angajaţii noştri, de investitori, de consilieri, de parteneri şi de cei peste 7,900 de clienţi.

Deşi ziua de astăzi marchează un nou capitol în povestea UiPath, suntem încă la începutul unei călătorii de mai mulţi ani către fully automated enterprise – o organizaţie complet automatizată. Vom continua să ne concentrăm pe extinderea automatizării la scară largă, astfel încât să putem elibera oamenii de munca repetitivă şi să deblocăm cu adevărat potenţialul uman la scară largă“, a transmis Daniel Dines.