Contractul pentru proiectarea și execuția lotului Leghin-Târgu Neamț de pe A 8 – Autostrada ,,Unirii” poate fi semnat cu UMB dacă până la sfârșitul zilei de luni, 31 iulie nu se înregistrează contestații, scrie economedia.ro.

Pentru lotul din PNRR Leghin-Târgu Neamț, pe 19 iulie CNAIR a desemnat câștigătorul licitației, iar termenul legal de 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații a expirat în week-end. De cele mai multe ori, contestațiile se depun în ultima zi, iar pentru siguranță, Compania de Drumuri mai așteaptă o zi-două (data poștei). Din cele 18 loturi de autostradă (A1, A 3, A 7 și A 8) finanțate prin PNRR, nu sunt contracte semnate pe cele două loturi A 8 (capetele) și lotul 3 de pe A7 -Autostrada Moldovei.

Practic, la sfârșitul zilei de luni, 31 iulie sunt șanse foarte mari să fie clarificată situația contractului de aprox. 1,5 miliarde lei. Pentru acest lot finanțat din PNRR au fost depuse șase oferte, două de la constructori români, UMB și Danlin, și alte patru de la firme din Turcia, Makyol Mapa, Nurol și Tekfen. Potrivit datelor oficiale, oferta UMB a fost de 1,54 miliarde lei, mult sub valoarea estimată a CNAIR de 2 miliarde lei.

„Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii Târgu Mureș-Târgu Neamț cu prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA). Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările (finanțate prin PNRR) în de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secțiuni (Leghin-Târgu Neamț) care face parte din A 8 (Târgu Mureș-Târgu Neamț-Iași-Ungheni) Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a declarat șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Articolul integral AICI